Vandelanotte bundelt krachten met Callens, Pirenne, Theunissen & Co

Accountancy- en auditkantoren Vandelanotte en Callens, Pirenne, Theunissen & Co, de twee oudste onafhankelijke familiebedrijven in de sector, versmelten. De auditafdeling van de twee bedrijven wordt Callens-Vandelanotte en Philip Callens wordt een familiale vennoot. “We vormen de perfecte match, niet alleen vanwege onze geschiedenis, maar ook dankzij de gedeelde visie en filosofie”, zegt CEO Nikolas Vandelanotte. “De integratie is ingegeven vanuit een betere dienstverlening van het gezamenlijk cliënteel. De wederzijdse expertises van de kantoren blijven centraal staan, met behoud van de lokale verankering en de familiale cultuur”, stelt Philip Callens.

Callens Vandelanotte

Grootste onafhankelijke accountancy- en auditkantoor

Vandelanotte en Callens, Pirenne, Theunissen & Co, de twee oudste familiebedrijven uit de accountancy- en auditsector, versmelten. De auditafdeling van de twee bedrijven wordt Callens-Vandelanotte, die ook lid blijft van Crowe Global. Daarmee bevestigt en verstevigt Vandelanotte zijn positie op de markt als grootste onafhankelijke accountancy- en auditkantoor.

Afgelopen boekjaar klopte Vandelanotte af op een geconsolideerde omzet van 48 miljoen euro, een stijging van 20% in vergelijking met het jaar daarvoor. Samen met Callens, Pirenne, Theunissen & Co, dat afgelopen boekjaar een omzet van meer dan 10 miljoen euro omzet optekende, wordt een dienstengroep gecreëerd die lokaal verankerd blijft. Callens-Vandelanotte groeit zo verder uit tot een uitzonderlijk onafhankelijk alternatief in de steeds sterker consoliderende markt.

Doordat de twee bedrijven de handen in elkaar slaan, groeit het personeelsbestand van Vandelanotte daarnaast met 17 procent. Het bedrijf haalde in 2021 al de kaap van 440 medewerkers, een verdubbeling in acht jaar tijd. Met de integratie van Callens, Pirenne, Theunissen & Co zal Vandelanotte dit jaar op meer dan 540 medewerkers afkloppen.

Match in geschiedenis, visie en filosofie

Vandelanotte en Callens, Pirenne, Theunissen & Co hebben een sterke gelijkwaardige filosofie. Beide zijn het familiebedrijven met een lange geschiedenis. Vandelanotte werd in 1948 opgericht door Roger Vandelanotte. Nu staat met Nikolas Vandelanotte de derde generatie van het familiebedrijf aan het roer. Callens, Pirenne, Theunissen & Co werd in 1938 gesticht door Theo Pirenne, waarna schoonzoon Boudewijn Callens in 1973 toetrad. Vandaag zijn zowel Boudewijn Callens als Philip Callens, eveneens derde generatie, gedelegeerd bestuurders. Sinds 1982 is Baudouin Theunissen verantwoordelijk voor de uitbouw van het Franstalige cliënteel in Brussel en Wallonië. Het bedrijf is net zoals Vandelanotte hoofdzakelijk actief in de KMO-markt, en is bovendien ook sterk aanwezig in de non-profitsector, de zorgsector en bij overheidsinstellingen.

Daarnaast zijn de kantoren complementair qua regio en taal. De versmelting zorgt er bovendien voor dat de lokale verankering kan worden versterkt, niet alleen in Vlaanderen met de twee hoofdkantoren in Kortrijk en Antwerpen, maar ook in het Frans- en Duitstalig gedeelte van België.

We zijn allebei ‘ondernemers voor ondernemers’, met een groot KMO-segment in de klantenportefeuille, en dragen de familiale waarden, persoonlijke aanpak met advies op maat en onafhankelijkheid hoog in het vaandel.

Nikolas Vandelanotte 

Vandelanotte

“Wij zijn enorm vereerd dat Callens, Pirenne, Theunissen & Co integreert in onze groep. We vormen de perfecte match, niet alleen vanwege onze geschiedenis, maar ook dankzij de gedeelde visie en filosofie”, aldus Nikolas Vandelanotte, CEO van Vandelanotte. “Zowel Vandelanotte als Callens, Pirenne, Theunissen & Co zijn ‘ondernemers voor ondernemers’, met een groot KMO-segment in de klantenportefeuille, en dragen de familiale waarden, persoonlijke aanpak met advies op maat en onafhankelijkheid hoog in het vaandel. In een markt die een sterke consolidatietrend kent, doet het deugd om onze twee familiebedrijven te laten samenkomen.”

We bundelen het beste van twee werelden en zullen zo elkaars expertise nog verder versterken.

Philip Callens

Callens, Pirenne, Theunissen & Co

Bereik je doelstelling dankzij onze diensten

Audit

Tax

Accounting and Reporting

IT Services

q

Risk Management

Corporate Finance

Uw expert

gorik van den bergh

Philip Callens